Prisma Bewindvoering staat voor professionele bewindvoering, is gericht op samenwerking en werkt volledig transparant.

U kunt om verschillende redenen op zoek naar een bewindvoerder zijn. Het kan zijn dat u hulpverlener of zorgverlener bent en een cliënt hebt die lijdt aan dementie, NAH (Niet Aangeboren Hersenafwijking) of een beperking. Bij een beperking kunt u denken aan een fysieke beperking, maar ook aan een geestelijke beperking, zoals autisme, dementie, zeer laag IQ etc. In al deze gevallen kunt u op zoek zijn naar een bewindvoerder om de financiële huishouding op orde te houden.

Op zoek naar een bewindvoerder die u écht verder helpt

Een andere grond waardoor u op zoek bent naar een bewindvoerder is verkwisting. Het geld vliegt er harder uit als dat het binnen komt. Het gevolg is dat u de schulden komt. Deze schulden kunnen langdurig zijn. U stelt betalingen uit om andere schulden te voldoen. Het gevolg is dat nieuwe schulden ontstaan en de schulden stapelen zich op. Binnen no time verworden de schulden tot problematische schulden. Door de schuldenberg overziet u het niet meer en leiden de schulden tot structurele problemen. U kunt dan op zoek gaan naar een bewindvoerder om aan de hand van een gestructureerde bewindvoering de boel weer in het gareel te krijgen. Ook voor uw cliënt kunt u op zoek naar een bewindvoerder. Als hulpverlener kan en mag u gewoon op zoek naar een bewindvoerder voor uw cliënt. Als hulpverlener mag u zelf een aanvraag doen om uw cliënt onder bewind te stellen.


Overstappen naar Prisma Bewindvoering

Een andere reden wanneer u op zoek bent naar een bewindvoerder is wanneer u reeds onder bewind staat, maar u bent niet tevreden over uw huidige bewindvoerder. U kan dan op zoek zijn naar een bewindvoerder om over te stappen. Hieraan moeten wel goede redenen ten grondslag liggen. Het niet betalen van extra leefgeld is geen echt goede reden om op zoek te gaan naar een nieuwe bewindvoerder. Maar is het zo dat het vertrouwen weg is, omdat er volgens u fraude in het spel is of uw bewindvoerder weigert openheid van zaken te geven over zijn handelen, dan heeft u wel degelijk reden om op zoek te gaan naar een bewindvoerder. Hiervoor kunt het beste de volgende stappen doorlopen:

  1. Neem contact op met uw bewindvoerder en zeg hem dat u verdere samenwerking niet ziet zitten. Als uw bewindvoerder het daarmee eens is meldt u dat u op zoek gaat naar een nieuwe bewindvoerder. U kunt hem dan eventueel nog vragen of hij zijn ontslag wil aanvragen bij de rechtbank.
  2. U meldt per brief aan de rechtbank dat u af wil van uw huidige bewindvoerder en dat u op zoek gaat naar een nieuwe bewindvoerder.
  3. U Maakt een afspraak bij Prisma Bewindvoering om uw situatie door te spreken en de papieren in orde te brengen.
  4. De aanvraag wordt ingediend bij de rechtbank.

 

Op zoek naar een bewindvoerder?

Prisma Bewindvoering staat voor professionele bewindvoering, is gericht op samenwerking en werk volledig transparant. Belt u gerust vrijblijvend met de bewindvoerder voor een oriënterend gesprek. Of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Prisma Bewindvoering stress